logo rolduckerveld

Buurttuin Rolduckerveld

Samen met buurtbewoners, de Tuinen van Zuid, Basisschool de Steltloper, Gemeente Kerkrade, Wonen Zuid en HEEMwonen wordt de buurttuin Rolduckerveld gestart.

Een buurttuin is een gemeenschappelijk stuk grond dat de bewoners zelf naar eigen wensen en behoeften inrichten en onderhouden.

De buurttuin geeft bewoners een plek om elkaar te ontmoeten en om samen initiatieven te ontplooien. Denk bijvoorbeeld aan een pluktuin, voedselbosje, moestuin, enzovoorts.

Maar ook andere initiatieven die vanuit de bewoners komen en bijdragen om elkaar te ontmoeten en gezellig met elkaar aan de slag te gaan, zijn van harte welkom!

De buurttuin komt bij het Roda JC trapveldje, tussen de natuurlijke verhoging en het schoolplein van De Steltloper.

De Steltloper zal de komende tijd beginnen met het bedenken hoe de buurttuin eruit zal komen te zien. De buurttuin past namelijk heel goed bij het programma ‘gezonde basisschool van de toekomst’ waar de school aan meedoet.

Leerlingen van De Steltloper starten meteen aan het begin van het nieuwe schooljaar samen met hun ouders met een ontwerp voor een moestuin als stukje van de buurttuin. Ze krijgen hierbij hulp van de Tuinen van Zuid.

Wilt u ook een handje helpen met het opzetten en onderhouden van de buurttuin? Kom dan samen met ons Buurtmaken in Rolduckerveld!

 

Meld u aan door een e-mail te sturen aan info@heemwonen.nl  en zet in het onderwerp: Buurttuin Rolduckerveld. U kunt natuurlijk ook binnenlopen bij het inloopspreekuur in Wijkpunt Rolduckerveld aan de Ailbertuslaan 411. Het wijkpunt is elke week open op dinsdag van 10.00-12.00 uur en op donderdag van 14.00-16.00 uur.