logo rolduckerveld

IN DE BUURT

Abdij Rolduc

Abdij Rolduc is een voormalige abdij in Rolduckerveld. De abdij speelde een belangrijke rol bij de ontginning van dit gebied en bij de vroegste steenkoolwinning. Wist je dat Rolduc behoort tot de top 100 Unesco monumenten in Nederland? Er is dan ook veel te ontdekken, zowel op het domein zelf als eromheen. Zo kun je een historische rondleiding krijgen door de abdij, een overnachting boeken, culinair genieten in de brasserie of een bezoekje brengen aan de bierbrouwerij!

Ennúh

Ontmoetingswinkel Ennúh opende in april haar deuren in het hart van Rolduckerveld aan de Hertogenlaan. Ennúh is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. De winkel is handig ingericht, waardoor deze in een handomdraai aan te passen is voor verschillende gelegenheden. Er zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud, zoals computercursussen en bijeenkomsten voor jongeren. Er is ook een ruime ’tweedekans’ kledingwinkel.

Geef en Neem shop

Op 12 oktober 2023 opent de Geef en Neem shop Rolduckerveld. In de Geef & Neemshop kunt u vanaf oktober terecht om spullen die u niet meer gebruikt (denk aan speelgoed, services, keukengerei of kleine apparaten) gratis aan te bieden. Als bewoner uit de buurt kunt hier ook gratis iets ‘nieuws’ ophalen. De Geef & Neemshop heeft dezelfde openingstijden als het Wijkpunt – elke week op dinsdag van 10.00-12.00 uur en op donderdag van 14.00-16.00 uur.