logo rolduckerveld

Wat vinden mensen in Kerkrade van Rolduckerveld?

De gemeente Kerkrade, Wonen Zuid en HEEMWonen gaan de komende jaren aan het werk in de wijk Rolduckerveld. Dit willen we niet alleen doen. Maar samen met de mensen die nu in Rolduckerveld wonen. En de mensen die in de toekomst in Rolduckerveld komen wonen.

Daarom hebben we aan deze mensen gevraagd hoe zij nu over Rolduckerveld denken. En hoe ze vinden dat Rolduckerveld in de toekomst zou moeten worden.

USP Marketing Consultancy heeft ons hierbij geholpen. Zij hebben in augustus/september vragenlijsten gestuurd. Ook hebben ze de antwoorden op de vragen verzameld.

Rolduckerveld is in ontwikkeling, mensen vinden veiligheid belangrijk

Op dit moment denken de mensen heel verschillend over Rolduckerveld. De mensen die er nu wonen, zeggen dat er overlast is in de wijk. Veel bewoners en toekomstige bewoners zien Rolduckerveld als onveilig. Er is weinig te doen en weinig geregeld, vooral voor jongeren.

De bewoners weten dat Rolduckerveld een hoop geschiedenis heeft. Maar het lijkt erop dat dit nu niet genoeg te zien en te merken is in de wijk. De mensen die er nu wonen, voelen zich niet verbonden met de buurt. Dat is een belangrijk punt om op te letten voor de toekomst.

Mensen vinden het groen (zoals het Berenbos) fijn om te wandelen en te ontspannen. Maar ze geven ook aan dat de kwaliteit van het groen beter kan. En dat de wijk niet overal even schoon is.

Maar iedereen ziet toch wel ook dat er veel gebeurt in de wijk. En dat de wijk in ontwikkeling is.

Positief over toekomst Rolduckerveld, bewoners willen graag meedenken

Iedereen die de vragenlijst heeft ingevuld, is ook positief over wat er allemaal gebeurt in de wijk. Een deel van de mensen die er nu woont, is nog afwachtend. Zij willen eerst zien en dan geloven. Maar vooral de mensen die in de toekomst in Rolduckerveld willen komen wonen, denken dat de wijk in de toekomst beter wordt.

Ook hebben veel mensen laten weten dat ze graag willen meedenken over de toekomst van Rolduckerveld. Ze vinden de toekomst van de wijk dus erg belangrijk.

Communicatie over plannen is belangrijk

We hebben door de antwoorden op de vragen ontdekt dat veel mensen die nu in Rolduckerveld wonen, nog niet (goed) weten wat de plannen zijn van gemeente Kerkrade, Wonen Zuid en HEEMWonen. Het is dus belangrijk dat we goed communiceren. En we de mensen laten weten wat er allemaal gaat gebeuren in Rolduckerveld.

 

 

 

Over het onderzoek:

We hebben huurders van HEEMWonen en Wonen Zuid in Kerkrade via internet gevraagd om onze vragenlijst in te vullen.

Alle andere inwoners van Kerkrade konden ook meedoen. Dit kon via een link naar de vragenlijst op de website en de social mediakanalen van de gemeente Kerkrade.

In totaal hebben 779 mensen de vragenlijst helemaal ingevuld en naar ons opgestuurd.

Deze mensen hebben we verdeeld in vier verschillende groepen:

  1. Mensen die nu in Rolduckerveld wonen – dit zijn de mensen die hebben ingevuld dat ze nu in Rolduckerveld wonen.
  2. Mogelijke nieuwe inwoners van Rolduckerveld – dit zijn de mensen die hebben ingevuld dat ze (misschien) interesse hebben om in de toekomst in Rolduckerveld te gaan wonen.
  3. Bezoekers van Rolduckerveld – dit zijn de mensen die hebben ingevuld dat ze wel eens in Rolduckerveld komen, maar dat ze er niet in de toekomst willen komen wonen.
  4. Overig – dit zijn de mensen die hebben ingevuld dat ze Rolduckerveld niet kennen. Of dat ze er nog nooit zijn geweest. Deze groep heeft verder geen vragen gekregen over Rolduckerveld.