logo rolduckerveld

Verhalen achter de voordeur: Ontmoet Jo

jo

In Rolduckerveld woont Jo (69), die het hier al 53 jaar zijn thuis noemt.

Jo heeft 36 jaar lang op de bühne gestaan, zijn trompet in de hand, als lid van verschillende blaaskapellen en dansorkesten, waaronder namen als The Blue Stars, Crombacher Musikanten en Die Kalkdörfler. In 1987 richtte hij zijn eigen muziekgroep, “Jonge va Banneux”, op. Met trots speelden ze als Prinsenkapel bij de Aachener Prinzengarde.

Hoewel de jaren voorbij zijn gegaan, blijft de muziek een belangrijke rol spelen in zijn leven. Hij speelt nog steeds zijn trompet, nu als lid van harmonie St.Aemiliaan Bleijerheide en harmonie St.Gregorius Haanrade.

In zijn vrije tijd besteedt Jo aandacht aan het schrijven van muziek voor harmonieorkesten en blaaskapellen. Als vrijwilliger is hij twee dagen per week chauffeur bij stichting Gips, waar hij gehandicapten begeleidt naar basisscholen zodat de kinderen spelenderwijs leren hoe het is om met een beperking te leven.

Hoewel Jo weinig contact heeft met zijn buren, heeft hij wel oog voor de voorzieningen in de buurt. Hij vindt het Sjevemethoes een fijne plek als ontmoetingsplaats, maar hij zou graag meer culturele activiteiten zien in de buurt.